Din naprapat i Hammarby Sjöstad    sedan 2005

Din naprapat i Hammarby Sjöstad sedan 2005

Naprapatbehandling

Massage, stretching, manipulation och massage.

Massage

Syftet med massage är fram för allt att skapa muskelavslappning.

• Genom att öka blodflödet till spänd muskulatur. Med blodet kommer syre, energi (ATP), joner bland annat kalcium, magnesium och kalium som alla förbättrar förutsättningarna till en kemisk avslappning av muskeln.

• Genom att biomekaniskt få de minsta delarna av muskeln (aktin- och myosinfilamenten) att inte hålla tag lika krampaktigt om varandra.

• Hormonellt kan det även ske en viss avslappning genom frisättning av avslappningshormonet oxytocin.

Stretching

Stretching kan också få en spänd muskel att slappna av genom att få de minsta delarna av muskelfibrerna att inte sitta ihop för hårt.
OBS en muskel som redan har sitt fulla rörelseutslag kan vid överdriven stretching tappa i kraft genom att inte alla aktin- och myosinfilament längre når varandra.

Medicinsk Laserbehandling

Medicinsk laser används för att minska smärta, inflammation och svullnad/ödem samt att förbättra läkning av såväl akuta som kroniska skador. 
Exempel på tillstånd som kan lindras av medicinsk laser är artros, senbesvär som tennis- och golfarmbåge, hälseneinflammation, hälsporre, hopparknä. Ledvärk som tex  vid reumatism.  Benmärgsödem som annars ofta är svårbehandlat kan behandlas framgångsrikt. Behandling av lymfödem med medicinsk laser i kombination med lymfmassage kan vara mycket effektivt.
Behandlingen är smärtfri, efter en stund känns det lite varmt, men det är inte värmen i sig som har effekt utan ljuset med en våglängd på 904 nm som optimerar  ATP-syntesen i cellerna.
Hur många behandlingar som behövs är olika, ibland blir det väsentligt bättre redan vid första behandlingen men tex vid hälsporre behövs oftast fler behandlingar innan man ser resultat.

Manipulation

Manipulation är en behandlingsform som går ut på att med en kort, snabb rörelse separera ledytorna mellan två kotor från varandra (vid manipulation av ryggraden) eller ledytorna mellan två andra ben från varandra tex i foten, handen, armbågen eller axeln.
Syftet är att skapa en snabb, smärtfri utsträckning av ligament, ledkapsel och bindväv för att skapa en normaliserad rörlighet i leden och en avslappning till närliggande muskulatur.

Behandling av spänningshuvudvärk från käkleden

Behandling av spänningshuvudvärk från skallbenslåsningar

Mobilisering

Mobilisering har också som syfte att skapa normaliserad rörlighet i den led som behandlas, samt att skapa muskelavslappning runt leden genom utsträckning av ligament, ledkapsel och bindväv. Men till skillnad från manipulation så gör man det med en långsam rörelse.

Behandling av löparknä pga låsning i sacroiliacaleden

Behandling av löparknä pga låsning i leden mellan vadben och skenben

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

Default content

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

Lugnets Allé 1, Nordic Wellness  |  Tel 073-619 89 44